Skrivekursus på Jyderup Højskole

Befri din skrivning

– skrivekursus (i det grønne)

Befri din skrivning handler om at finde vejen til den gode tekst. Kurset henvender sig både til kommunikatøren, journalisten eller akademikeren og til den der skriver mere privat eller skønlitterært.

Vi ser på skrivningen som et håndværk med en tilhørende værktøjskasse som alle typer af skribenter har gavn af at kende eller forbedre. Den ene side af værktøjskassen handler om den arbejdsproces det er at skrive – en proces som skal befries fra frustrationer og dårlige vaner. Den anden side af værktøjskassen indeholder redskaber til at justere selve sproget med, så det befries fra klicheer, fejl og andre dårligdomme. En rutineret arbejdsproces og et sikkert sprog er skrivelystens, inspirationens og kreativitetens grundlag – dét er vejen til den gode tekst.

Vi kommer derfor til at arbejde med begrebet flow: Hvad er nøglen til at skrive i flow? Vi kommer til at kigge på sprogtekniske ting såsom gode og dårlige formuleringer, tegnsætning og typiske sprogfejl. Vi kommer til at snakke om klicheer der står i kø, og om dødt og levende sprog.

I løbet af kurset vil du arbejde med din egen tekst (eller en del heraf) og få individuel feedback på den fra andre på holdet og fra kursets to undervisere.

Højskolekursus

Vi har i mange år holdt Befri din skrivning på en højskole om sommeren. Du kan se det gængse højskoleprogram her.

Internt og skræddersyet kursus

Vi kommer gerne ud og holder et kursus i din organisation eller virksomhed, og så tilpasser vi selvfølgelig programmet efter jeres ønsker og behov. Se evt. også det mere skarptskårne koncept Skriv til kunden.

Åbent kursus

Hvis I er en gruppe af privatpersoner der kunne tænke jer en aftenkursusversion eller anden version af Befri din skrivning, kan vi tage ideen op og eventuelt slå det op som et åbent kursus.

Tid & sted

Intet aktuelt kursus.

Undervisere

Anders Rou Jensen

Læs mere om Anders Rou Jensen her.

Martin Lund

Læs mere om Martin Lund her.

[testimonial_rotator id=963]

[testimonial_rotator id=957]